Cerita Wayang Singkat Bahasa Jawa "Lahire Arjuna"

Hai sobat, kali ini saya akan membagikan cerita wayang singkat dalam bahasa Jawa yang berjudul Lahire Arjuna.

Rangkuman cerita wayang Lahire Arjuna dalam bahasa Jawa

Lahire Arjuna


Ana ing sawijining dina Begawan Abyasa, Madrim, Puntadewa, Yamawidura, Kunti, lan Bima kumpul ing kraton nunggu baline Prabu Pandhu. Ora suwe dumadakan teka salah siji utusan saka Pandu kang anggawa warta yen Prabu Pandu nembe wonten tugas ndereke Basudewa tindak ana ing tlatah Mandura.

Dewi Kunthi kang nembe mbobot tuwa banjur nglahirake jabang bayine. Saka kelahiran iku bayi kang lagi wae mbrojol saka njero weteng Dewi Kunthi banjur digendong dening Bima sing ora liya yaiku kakang saka jabang bayi kui mau. Bima nggendong adhine menyang tlatah Mandura kanthi kawalan saka Begawan Abyasa.

Ana ing tlatah Mandura, Ugrasena sowan wonten Dewi Mahendra lan Dewi Bandraini. Piyambake sedaya pada nunggu kerawuhan Basudewa. Ora suwe banjur Raja Basudewa dumugi kanti diderekake dening Padu lan Arya Prabu. Dewi Badraini kang ugo nembe mbobot tuwa banjur nglairake jabang bayi kang ayu lan diparing asma Sumbadra.

Ora suwe Bima teka ana ing Mandura kaliyan nggendong bayi lanang yaiku adhine dewe kanti kawalan Begawan Abyasa. Banjur bayi iku dicaosake dening Prabu Pandu kang ora liya yaiku bapakne. Banjur Pandu paweh asma dening bayi iku kanti jeneng Parmadi, semono uga Begawan Abyasa paweh jeneng Palguna dening anak Dewi Kunti, sawetara Bima dados kakange paweh jeneng Jlamprong dening bocah kui. Bocah iku sakmangkih dadi ksatria kang bagus lan kuat, kalebu ana ing bagian Pandawa Lima kanti julukan terkenal yaiku Arjuna.

Ona ing papan kui sakmenika awonten bayi loro kang gadah asma Parmadi lan Sumbadra, banjur Basudewa mangku keloro bocah kui, Parmadi ana ing pupu tengen lan Sumbadra ana ing pupu kiwane Basudewa. Saka kunu keloro bocah kui dijodohake kawit bayi cenger lan Basudewa sabda yen saka keloro bocah iki sesok bakal anurunake keturunan kang dadi raja.

Nah, itu adalah rangkuman cerita wayang Lahire Arjuna yang paling singkat. Semoga dapat bermanfaat.

Sign up here with your email address to receive updates from this blog in your inbox.

25 Responses to "Cerita Wayang Singkat Bahasa Jawa "Lahire Arjuna""

  1. Unsur instrinsik nya kalau bisa dikasih

    ReplyDelete
  2. Kui gambare gathut koco mas, kok cerita harjuno

    ReplyDelete
  3. Jangan lupa berkunjung di https://info4infoan.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. ini cerita singkat apa panjang!!!

    ReplyDelete
  5. Izin copas....buat tugas remidi

    ReplyDelete
  6. Cerita Wayang Singkat Bahasa Jawa "Lahire Arjuna"
    ALFINAWIDYARINI 2:32 AM
    Hai sobat, kali ini saya akan membagikan cerita wayang singkat dalam bahasa Jawa yang berjudul Lahire Arjuna.
    Rangkuman cerita wayang Lahire Arjuna dalam bahasa Jawa
    Lahire Arjuna



    Ana ing sawijining dina Begawan Abyasa, Madrim, Puntadewa, Yamawidura, Kunti, lan Bima kumpul ing kraton nunggu baline Prabu Pandhu. Ora suwe dumadakan teka salah siji utusan saka Pandu kang anggawa warta yen Prabu Pandu nembe wonten tugas ndereke Basudewa tindak ana ing tlatah Mandura.

    Dewi Kunthi kang nembe mbobot tuwa banjur nglahirake jabang bayine. Saka kelahiran iku bayi kang lagi wae mbrojol saka njero weteng Dewi Kunthi banjur digendong dening Bima sing ora liya yaiku kakang saka jabang bayi kui mau. Bima nggendong adhine menyang tlatah Mandura kanthi kawalan saka Begawan Abyasa.

    Ana ing tlatah Mandura, Ugrasena sowan wonten Dewi Mahendra lan Dewi Bandraini. Piyambake sedaya pada nunggu kerawuhan Basudewa. Ora suwe banjur Raja Basudewa dumugi kanti diderekake dening Padu lan Arya Prabu. Dewi Badraini kang ugo nembe mbobot tuwa banjur nglairake jabang bayi kang ayu lan diparing asma Sumbadra.

    Ora suwe Bima teka ana ing Mandura kaliyan nggendong bayi lanang yaiku adhine dewe kanti kawalan Begawan Abyasa. Banjur bayi iku dicaosake dening Prabu Pandu kang ora liya yaiku bapakne. Banjur Pandu paweh asma dening bayi iku kanti jeneng Parmadi, semono uga Begawan Abyasa paweh jeneng Palguna dening anak Dewi Kunti, sawetara Bima dados kakange paweh jeneng Jlamprong dening bocah kui. Bocah iku sakmangkih dadi ksatria kang bagus lan kuat, kalebu ana ing bagian Pandawa Lima kanti julukan terkenal yaiku Arjuna.

    Ona ing papan kui sakmenika awonten bayi loro kang gadah asma Parmadi lan Sumbadra, banjur Basudewa mangku keloro bocah kui, Parmadi ana ing pupu tengen lan Sumbadra ana ing pupu kiwane Basudewa. Saka kunu keloro bocah kui dijodohake kawit bayi cenger lan Basudewa sabda yen saka keloro bocah iki sesok bakal anurunake keturunan kang dadi raja.

    Nah, itu adalah rangkuman cerita wayang Lahire Arjuna yang paling singkat. Semoga dapat bermanfaat.
    Share :FacebookGoogle+Twitter
    Related Posts :
    2 Contoh Teks Pranatacara Peringatan HUT RI Bahasa Jawa
    Cara Membuat Marning Jagung Dalam Bahasa Jawa
    Cerita Wayang Singkat Bahasa Jawa "Lahire Arjuna"
    Hal Yang Harus Diperhatikan Pada Proses Pembuatan Presentasi Video
    Presentasi Video (Pengertian, Fungsi, Tujuan, Jenis, Ciri-ciri)
    Contoh Mukjizat Para Rasul
    Tugas dan Hak Para Nabi dan Rasul Allah
    Contoh Artikel Singkat Tema Kesehatan "Risiko Serangan Jantung Akan Hilang Setelah Berhenti Merokok"
    9 Contoh Tembang Sinom Tema Pendidikan, Keluarga, lan Kerukunan/Kekancan
    8 Contoh Tembang Pangkur Tema Ilmu Pendidikan
    18 RESPONSES TO "CERITA WAYANG SINGKAT BAHASA JAWA "LAHIRE ARJUNA""
    KL;FEBRUARY 10, 2018 AT 3:43 AM
    izin copas

    Reply
    Replies
    ALFINAWIDYARINIFEBRUARY 10, 2018 AT 5:07 AM
    silahkan :)

    Reply
    KL;FEBRUARY 10, 2018 AT 3:43 AM
    buat tugas thx

    Reply
    UNKNOWNMARCH 4, 2018 AT 6:45 AM
    Amanatnya apa ya ?

    Reply
    UNKNOWNSEPTEMBER 2, 2018 AT 9:54 PM
    Unsur instrinsik nya kalau bisa dikasih

    Reply
    UNKNOWNSEPTEMBER 10, 2018 AT 9:13 PM
    Wow

    Reply
    UNKNOWNSEPTEMBER 10, 2018 AT 9:14 PM
    Wow

    Reply
    UNKNOWNSEPTEMBER 30, 2018 AT 4:36 AM
    Unsur instrinsiknya dongg :)

    Reply
    UNKNOWNOCTOBER 2, 2018 AT 12:06 AM
    Ya betul tu

    Reply
    UNKNOWNOCTOBER 21, 2018 AT 5:14 AM
    Ijin copas

    Reply
    UNKNOWNOCTOBER 28, 2018 AT 11:53 PM
    Opoiki

    Reply
    TPQNURULHUDAJIMBARAN.BLOGSPOT.COMJANUARY 2, 2019 AT 4:44 PM
    Kui gambare gathut koco mas, kok cerita harjuno

    Reply
    OSCAR IXORA DIOS CALVINOJANUARY 7, 2019 AT 5:06 AM
    Jangan lupa berkunjung di https://info4infoan.blogspot.com

    Reply
    UNKNOWNJANUARY 31, 2019 AT 10:28 PM
    ini cerita singkat apa panjang!!!

    Reply
    UNKNOWNFEBRUARY 5, 2019 AT 12:25 AM
    Izin copas


    Reply
    UNKNOWNDECEMBER 9, 2019 AT 8:05 AM
    Izin copas....buat tugas remidi

    Reply
    UNKNOWNMARCH 18, 2020 AT 5:52 AM
    Bagus bangat

    Reply
    UNKNOWNMARCH 24, 2020 AT 12:27 AM
    B aja ceritanya

    Reply

    ReplyDelete
  7. AGEN BOLA TERPERCAYA
    KAMUBET – SITUS JUDI BOLA, TOGEL ONLINE, DAN AGEN CASINO

    ======SPORTBOOK======
    - SBOBET | AFB88 | IBCBET -
    Minimal Bet Parlay : Rp 3.000
    Minimal Single Bet : Rp 10.000

    ======DISKON TOGEL======
    2D – 29.75% X 70
    3D – 59.50% X 400
    4D – 66.00% X 3000

    ======PROMO=====
    BONUS WELCOME DEPOSIT 50% SLOT GAMES
    BONUS WELCOME DEPOSIT 100% SPORTBOOK
    BONUS WELCOME DEPOSIT 100% SABUNG AYAM
    BONUS CASHBACK MIXPARLAY 100%
    BONUS ROLLINGAN CASINO 1%
    BONUS CASHBACK SLOT GAMES UP TO 20%
    BONUS CASHBACK SPORTBOOK 10%

    =========================
    Minimal Deposit : Rp 10.000
    Minimal Withdraw : Rp 50.000
    Minimal Deposit Pulsa : Rp. 15.000
    Proses Deposit dan Withdraw hanya 2 Menit

    ======HUBUNGI KAMI======
    Link : 178.128.120.230
    Whatsapp - +855882285275
    Instagram : @kamubet77
    Facebook : @kamubet888
    Twitter : @kamubet
    Line – Kamubet
    Wechat – Kamubet

    ReplyDelete
  8. Slot Genting - Agen Slot Online Uang Asli

    ======PROMO=====
    BONUS WELCOME DEPOSIT 50%
    BONUS NEXT DEPOSIT 20%
    BONUS CASHBACK 5%

    =========================
    Minimal Deposit : Rp 10.000,-
    Minimal Withdraw : Rp 50.000,-
    Minimal Deposit Pulsa : Rp 15.000,-
    Proses Deposit dan Withdraw hanya 2 Menit

    ======HUBUNGI KAMI======
    Link Resmi – slotgenting
    Whatsapp +6285740170865
    LIVECHAT ONLINE 24/7
    FB : SlotGenting888

    ReplyDelete
  9. Cerita nya udh bagus tapi kalo di kaish amanat nya lebih BAGUS lagi👌👍

    ReplyDelete